English | Nyheder | Kontakt
 
Vandmøllestræde Pladsen
« Tilbage

1

2

3

4

5

6

7

8

Vandmøllestræde Pladsen
Tegnestuen udvikler et projekt og et koncept som led i en helhedsplan for Slotsgadekvarteret i Nykøbing Falster: "Byliv og Partnerskab, Slotsgadekvarteret frem mod 2012."
Helhedsplanens formål er at binde byens handelscentrum omkring Slotsgade til det nyudviklede område; Slotsbryggen. Slotsbryggen et et blandet bolig og erhvervsområde, hvor vandet er åbnet op og indraget som en kanal i bybilledet. Her ligger funktioner af mere underholdende karakter: Biografen, resturanter mm.

Nykøbing Falster har en stor og varieret historie med en storhedstid omkring Enkedronningeslottet (1400-1669). Herfra stammer egnens tradition med gode råvarer og rige handelsliv.
I dag fremstår Nykøbing Falster som mange andre provinsbyer, men med tydelige tegn på tidligere mere velstillede tider og som Købstad i Regionen.

Projektet præsenterer en grøn strategi og et lyskoncept som sit overordnede koncept i hhv Slotsgades nordlige og sydlige ende. Strategien overlapper og sammenbinder de to forskelligartede bydele på Vandmøllestræde Pladsen.
Selve Vandmøllestræde Pladsen udformes som et stort 'shared space' med et megamøbel der er multianvendeligt og fremtræder smukt også alene. Et møbel der kan definere pladsens udflydende rum som et af byens centrale og vigtige byrum.

Dato
2008

Personer
Birgit Bungum
Charlie Steenberg
Kasper Bendsen
Rasmus Jørgensen
Tanja Jordan

Bygherre
Nykøbing Falster Kommmune og Statens kunstfond

Samarbejde
Jordan+Steenberg, Via Trafik, Andersen&Grøndlund

Pdf
+ 080306_JS_nykobing_borgerstyregrup.pdf
+ 080603 JS borgermøde lille.pdf