English | Nyheder | Kontakt
 
Sluseholmen
« Tilbage

1

2

3

4

Se Venedig...
3 stk. facader til nyt boligområde i Sluseholmen i Sydhavnen i København. Indflytning sommer 2006.
Den åbne facade. Der er tale om en helt enkel facade; helt i glas. Her lever man i tæt kontakt til vandet, himmelen og miljøet udenfor. På de varme sommerdage vil beboerne måske have facaden helt åben og hele boligen vil således være en åben altan. Der er frit udsyn til kanalen, vandet og bydelens karakteristiske vandrum. Her bor man med optimal kontakt til sine omgivelser.
Den levende facade. Her lever man med en bevægelig væg mod omgivelserne. Den kan være helt lukket, helt åben eller noget midt imellem. Alt efter humør, vejr, årstider eller klokkeslæt justeres facaden, så den passer til aktiviteterne inde i huset.
Paladset. Da bygningen er placeret i rækken af smalle huse med facaderne helt ud til vandet, opstår en historisk reference til Venedig. De åbne glaspartier indrammes af et fast parti, hvis yderste beklædning er et glasfelt påtrykt et motiv af en venetiansk søjle. Glassets transparens og spejlende karakter lader motivet stå som en luftspejling af historien. Mosaikken. Facaden er en mosaik af det åbne og det lukkede – det der er trukket frem og det der ligger tilbage. Det er solen, der gør denne facade levende. Med slagskygger, der ændrer sig i takt med dagens gang og lysets stiften, vil dette hus hele tiden ændre karakter.

For mere info: + Sluseholmen i-byen

Dato
2005

Personer
Charlie Steenberg

Bygherre
Sjælsø gruppen og JM Danmark

Samarbejde
.exe, Arkitema